KatofPoes.nl

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste kittenvoer 2023? TOP 6!

Picture of Bjarne Ras
Bjarne Ras

Met twee eigenzinnige katers aan mijn zijde, begrijp ik de bijzondere band tussen mens en kat als geen ander. Mijn avontuur begon met de komst van mijn kat Edward, wat me inspireerde om mijn kennis over kattengedrag en gezondheid te delen op deze website. Naast het schrijven geniet ik ook enorm van de waardevolle momenten samen met mijn twee pluizenbollen.

Inhoudsopgave

Ga je binnenkort een kitten kopen? Of heb je er al een en ben je op zoek naar het beste kittenvoer? Zoek niet verder!

In dit artikel zullen we de top 6 beste soorten kittenvoer uitlichten. Kittens zijn erg nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en hebben veel energie om te verkennen. Ze hebben kitten brokjes nodig die veel eiwitten bevat om de ontwikkeling van gezonde weefsels en organen te bevorderen. Het beste kittenvoer bevat ook veel mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium, zink en ijzer voor de vorming van sterke botten en tanden. Katten hebben ook taurine nodig, een essentieel aminozuur dat goed is voor het hart en het gezichtsvermogen. Zorg er dus voor dat je een voeding kiest die al deze belangrijke voedingsstoffen bevat!

Wat is beste kittenvoer? 

Het beste kittenvoer is Royal Canin Kitten. Dit kittenvoer bevat alle ingrediënten voor een gezonde groei van jouw kitten. Hierbij houden ze ook rekening met een gepast gehalte aan eiwitten, vitaminen en mineralen.

Veel (gecertificeerde) fokkers gebruiken ook Royal Canin kitten, omdat zij weten dat dit voer goed is voor de ontwikkeling van hun kittens.

Royal Canin Kitten is er ook in verschillende varianten, zodat je het product kunt kiezen dat het beste past bij de leeftijd, levensstijl en het ras van jouw kitten.

Als u niet zeker weet welk Royal Canin product u moet kiezen, raadpleeg dan jouw dierenarts die je advies kan geven over de beste kitten brokjes voor jouw huisdier.

Samenvatting:

  1. Royal Canin kitten
  2. Edgar & Cooper voor kittens
  3. Orijen Cat & Kitten 
  4. Perfect Fit Junior/Kitten brokjes
  5. Carocroc Kitten Food kattenvoer
  6. Pro Plan Kitten LiveClear Katten Droogvoer

1. Royal Canin kitten

Royal Canin is een bedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsvoeding voor honden en katten. Het bedrijf combineert kennis met respect voor dieren, wat wordt weerspiegeld in de kwaliteit van hun producten. Hond en kat zijn de focus van dit merk, waardoor het een geweldige keuze is als je op zoek bent naar het beste kittenvoer. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij dit verkiezen tot de nummer 1 van de top 6.

Royal Canin Kitten is speciaal samengesteld kittenvoer voor kittens van 4 tot 12 maanden. Het bevat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde groei, waaronder een passend gehalte aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het hoge energiegehalte is perfect voor actieve kittens, en het heeft ook een heerlijke kipsmaak waar ze dol op zullen zijn.

Indien jouw kitten jonger is dan 4 maanden, kun je kiezen voor Royal Canin Mother & Babycat. Dankzij het hoge energiegehalte is het na de bevalling ook geschikt om aan de moederpoes te geven. Twee vliegen in één klap!

Ben jij op zoek naar het beste kittenvoer voor jouw kitten? Kies dan voor Royal Canin Kitten.

2. Edgar & Cooper voor kittens

Edgard & Cooper Kattenvoer Kitten

Koop nu bij:

bol.com (€24,99)
petsplace.nl (€21,24)
medpets.nl (€23,65)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Edgar & Cooper is een merk dat snel aan populariteit wint vanwege zijn hoogwaardige, natuurlijke voeding voor huisdieren. Het bedrijf gebruikt alleen vers vlees en/of vis als hoofdingrediënt in al hun producten, waardoor het een geweldige keuze is als u op zoek bent naar het beste kittenvoer. Al hun voeders zijn ook 100% biologisch afbreekbaar, wat goed nieuws is voor het milieu.

Het merk Edgar & Cooper biedt een verscheidenheid aan voeding, dus je zult er zeker een vinden die perfect is voor jouw kitten. Een van onze favorieten is het Edgar & Cooper voor kittens, dat alle voedingsstoffen bevat die jouw kitten nodig heeft voor een gezonde groei. Bovendien is het graanvrij en bevat veel vers vlees en vis.

Vaak zijn katten kieskeurige eters, maar Edgar & Cooper heeft hier aan gedacht. Zij hebben een heerlijke mix van kruiden, bessen en botanische kruiden toegevoegd die de smaakpapillen van jouw kitten zullen aanspreken.

Wil jij jouw kitten de best mogelijke start in het leven geven? Kies dan voor Edgar & Cooper voor kittens. Dit behoort tot de top 6 beste kittenvoer op het moment!

3. Orijen Cat & Kitten 

Orijen Whole Prey Cat & Kitten Kattenvoer

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Orijen is een bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige voeding voor huisdieren. Het bedrijf gebruikt alleen verse, natuurlijke ingrediënten in al hun producten, waardoor het een geweldige keuze is als je op zoek bent naar het beste kittenvoer. Orijen gelooft ook dat honden en katten moeten eten wat ze in het wild zouden eten, dus bevatten ze alleen de ingrediënten die een hond of kat van nature zou eten.

Orijen Cat & Kitten kan niet ontbreken in onze top 6 beste kittenvoer. Het voer wordt bereid met de beste en meest verse Canadese ingrediënten, onder de best mogelijke omstandigheden. Dit betekent dat jouw kitten alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond en sterk op te groeien.

De fabrikant noemt het voer Biologically Appropriate, omdat het is gemaakt om overeen te komen met de natuurlijke voeding van een hond of kat. Orijen heeft veel tevreden klanten, die het voer roemen om de hoge kwaliteit en uitstekende resultaten.

Als je op zoek bent naar een goed kittenvoer, raden wij je zeker aan om Orijen Cat & Kitten eens uit te proberen!

Is Orijen goed kattenvoer?

Ja, want Orijen gebruikt uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten. Bovendien is het Biologically Appropriate waardoor het overeenkomt met de voeding die een kat in de natuur ook zou krijgen.

4. Perfect Fit Junior/Kitten brokjes

Perfect Fit – Junior – Kattenbrokken

Koop nu bij:

bol.com (€27,16)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Perfect Fit is een merk dat katteneigenaren voorziet in uitsluitend hoogwaardige kattenvoer. Al het kattenvoer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen. Het voer is gebaseerd op de Total-Five formule; dit houdt in dat jouw kat of kitten voorzien wordt van de 5 meest voorkomende gezondheidsbehoeften.

Perfect Fit Junior/Kitten is kittenvoer van hoge kwaliteit. De brokjes zijn gebaseerd op de Total-Five formule, die jouw jonge kat voorziet van de vijf meest voorkomende gezondheidsbehoeften. Het voer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw kitten alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om gezond en sterk op te groeien.

Deze variant van Perfect Fit brokjes is afgestemd op de kitten van tussen de twee en twaalf maanden oud. Naast de Total-Five formule, stimuleren de brokjes een gezonde botontwikkeling, ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Als jij jouw jonge kat een vliegende start in het leven wilt geven, kies dan voor Perfect Fit Junior/Kitten!

5. Carocroc Kitten Food kattenvoer

Carocroc Kitten Food – Kattenvoer

Koop nu bij:

bol.com (€36,60)
petsplace.nl (€41,65)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Carocroc is een producent van hoogwaardige diervoeding. Het bedrijf biedt een compact maar compleet assortiment aan producten, waardoor je altijd de voeding kunt kiezen die aan de behoeften van jouw viervoeter voldoet. Dankzij de oer-Hollandse geef jij jouw kitten alleen de beste ingrediënten.

Carocroc Kitten Food behoort tot het beste kittenvoer op de markt op dit moment. Het voer is samengesteld uit hoogwaardige dierlijke eiwitten en licht verteerbare koolhydraten. Het bevat ook een evenwichtig patroon van vitaminen, sporenelementen en mineralen. Het hoogwaardige kippenvet zorgt voor een optimale energievoorziening

De fabrikant noemt het voer oer-Hollands omdat het alleen gebruik maakt van de beste ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat jouw kitten krijgt alle voedingsstoffen die hij nodig heeft om zich te vormen tot een sterke, gezonde kat.

Carocroc Kitten Food is een uitstekende keuze voor elke kitten of drachtige/verzorgende kat. Als je op zoek bent naar een kwaliteitsvoeding die voldoet aan de voedingsbehoeften van jouw kat, raden wij je aan Carocroc Kitten Food eens te proberen!

6. Purina Pro Plan Kitten LiveClear Katten Droogvoer

Pro Plan LiveClear Sterilised Junior (Kitten)

Koop nu bij:

bol.com (€145,09)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Purina Pro Plan is ontwikkeld voor katteneigenaren die alleen het allerbeste willen voor hun kat. Iedere voeding van Purina Pro Plan is wetenschappelijk samengesteld met een complete en evenwichtige mix van essentiële voedingsstoffen voor een goede gezondheid. Bovendien hebben zij een uitgebreid assortiment, ideaal voor als je te maken hebt met een kieskeurige eten!

Purina Pro Plan Kitten LiveClear Katten Droogvoer is speciaal ontwikkeld voor kittens jonger dan 1 jaar. De brokjes zijn gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek naar kattenvoeding, Daarnaast helpt het bij het bevorderen van een gezonde huid en spijsvertering.

En, het allerbelangrijkste, kittens vinden Purina Pro Plan Kitten LiveClear heerlijk! Bovendien zal het na 3 weken voeren de hoeveelheid allergenen en huidschilfers op jouw kat veilig en effectief verminderen.

Wil jij het beste kittenvoer van Purina? Aarzel niet en klik dan op de knop hier beneden!

Waar moet je op letten als je het beste kittenvoer wilt kopen?

Wanneer je op zoek bent naar het beste kittenvoer, moet je rekening houden met de volgende factoren:

De voedingswaarde van het voer

Het beste kittenvoer zal hoog zijn in eiwitten en essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Dit is erg belangrijk voor de groei van jouw kat.

De kwaliteit van de ingrediënten

Het voer moet gemaakt zijn met hoogwaardige ingrediënten die licht verteerbaar zijn. Idealiter kies je zoveel mogelijk voor natuurlijke, onbewerkte ingrediënten.

De leeftijd van jouw kitten

Kittenvoer is speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van kittens van 2-12 maanden. Let goed op wat de fabrikant verteld. Niet elk voer is geschikt voor iedere kitten.

Het merk

Niet alle merken kittenvoer zijn gelijk geschapen. Je moet goed op zoek gaan naar een gerenommeerd merk dat kittenvoer van hoge kwaliteit produceert. Onze top 6 bevat uitsluitend merken van hoge kwaliteit. Dus bespaar jezelf de zoektocht en probeer één van de 6 bovenstaande producten!

Welk merk voer voor kitten?

In Nederland zijn er veel verschillende merken die voeding voor kittens maken. De bekendste en populairste merken zijn Royal Canin, Purina Pro Plan, Orijen en Edgar & Cooper. Al deze merken zijn uitvoerig getest door dierenartsen en wetenschappers om er zeker van te zijn dat de voeding voldoet aan alle voedingsbehoeften.

Indien jij jouw kitten bij de fokker vandaan hebt gehaald, kun je proberen hetzelfde voer als de fokker in huis te halen. Vaak zijn ze dit gewend en zullen ze eerder geneigd zijn deze kitten brokjes op te eten.

Wat eet een kitten van 12 weken?

Een kitten van 12 weken oud eet meestal droogvoer, natvoer, of een mix van beide. Het beste kittenvoer bevat de juiste balans van voedingsstoffen om jouw kitten te helpen uit te groeien tot een sterke, gezonde kat. De voeding van een kitten moet worden afgestemd op de leeftijd, het ras en de levensstijl van jouw kat.

Je kunt jouw kitten ook rauw vlees geven, maar dit is niet altijd nodig. Overleg met jouw dierenarts wat het beste is voor jouw individuele kat.

Conclusie

Wij hopen dat we je hebben kunnen informeren en inspireren over het beste kittenvoer. Uiteraard is elk huisdier verschillend dus uiteindelijk kom je er in de praktijk pas achter wat het beste werkt. Desalniettemin is deze top 6 een uitstekende selectie van het beste kittenvoer op dit moment.

Mocht je nog vragen, tips of onduidelijkheden hebben, neem dan contact met ons op. Gebruik hiervoor Instagram DM of de contactpagina.

Voor meer informatie over hoe jij je kitten kunt opvoeden, lees: “Kitten opvoeden: de 17 BESTE TIPS!”

Beste koop
Beste getest

Koop nu bij:

bol.com (€24,99)
petsplace.nl (€21,24)
medpets.nl (€23,65)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am

Koop nu bij:

bol.com (€36,60)
petsplace.nl (€41,65)
Prijzen geüpdatet op: mei 21, 2024 - 6:01 am