KatofPoes.nl

Search
Close this search box.

Beste kattenbak 2023? TOP 10!

Picture of Bjarne Ras
Bjarne Ras

Met twee eigenzinnige katers aan mijn zijde, begrijp ik de bijzondere band tussen mens en kat als geen ander. Mijn avontuur begon met de komst van mijn kat Edward, wat me inspireerde om mijn kennis over kattengedrag en gezondheid te delen op deze website. Naast het schrijven geniet ik ook enorm van de waardevolle momenten samen met mijn twee pluizenbollen.

Inhoudsopgave

Katteneigenaren weten hoe kieskeurig katten kunnen zijn over waar ze hun behoefte doen. Om je huis schoon en fris te houden en rommel te voorkomen, moet je een kattenbak zorgvuldig uitkiezen. 

Het ontwerp, het formaat en gebruiksgemak kunnen de toiletgewoonten van een kat maken of breken. Dus, wat zijn de beste kattenbakken? We hebben de beste keuzes voor elk budget uitgezocht.

Hier zijn de beste kattenbakken voor jouw kat.

Wat is de beste kattenbak?

De beste kattenbak is van Curver. Het combineert design, gebruiksgemak en een vriendelijke prijs. Hij is verkrijgbaar in 6 (!) verschillende kleuren waardoor er voor ieder wat wils is. Bovendien is het kattentoilet dankzij het oersterke Rattan materiaal extreem duurzaam. Door al deze factoren is het een echte aanwinst voor elke katteneigenaar. 

Samenvatting

  1. Curver Kattenbak – Beste kattenbak 2023
  2. Beeztees Romeo – Beste goedkope kattenbak
  3. Petree zelfreinigende kattenbak – Beste zelfreinigende kattenbak
  4. Keddoc Rotan – Beste kattenbak met filter
  5. MakeSure Kattenbak Met Lade – Beste kattenbak met zeef
  6. Omega Paw Zelfreinigende kattenbak – Beste kattenbak tegen stank
  7. Hoopo Dome Plus – Beste kattenbak maine coon
  8. PetSafe Simply Clean – Beste kattenbak grote kat
  9. Imac Easy Cat – Beste kattenbak voor kittens
  10. Savic Nestor Jumbo – Beste kattenbak voor 2 katten

1. Curver Kattenbak – Beste kattenbak 2023

Curver Kattenbak
Beste koop

Het onderzoek naar de beste kattenbak was niet gemakkelijk. Wij zijn opzoek gegaan naar een bak die design, gebruiksgemak en een goede prijs combineert. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen op een bak van het merk Curver. Het merk Curver is al meer dan 70 jaar oud en ondertussen een gerenommeerde verkoper. Misschien verbaasd het je dan ook niet dat zij het beste kattentoilet van het jaar hebben. 

De Curver kattenbak is de beste kattenbak 2023. Deze bak is gemaakt van het oersterke materiaal Rattan, een hoogwaardig gevlochten kunststof. Het is een mooie bak met lade en tevens verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Daarnaast zal het formaat voor de meeste katten toereikend zijn. En niet geheel onbelangrijk, de prijs, deze is toegankelijk voor de meeste katteneigenaren. 

Wat voornamelijk onze aandacht trok, is het kattenbakschepje dat opgeborgen kan worden. Aan de bovenkant van de bak zit namelijk een klepje waar je het schepje kunt opbergen. Super handig!

Kortom, ben jij op zoek naar een mooie, gebruiksvriendelijk kattentoilet voor jouw kleine vriend, dan is de Curver kattenbak de beste keus voor jou.  

2. Beeztees Romeo – Beste goedkope kattenbak

Beeztees Romeo Kattenbak
Goedkoopste

Koop nu bij:

bol.com (€24,11)
petsplace.nl (€19,99)
medpets.nl (€18,30)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

In elk onderzoek gaan wij op zoek naar de beste budget optie. Een kattentoilet hoeft namelijk niet veel geld te kosten. Het is voornamelijk belangrijk dat hij functioneel en groot genoeg is. Wij hebben voor jou uitgezocht wat het beste goedkope kattentoilet is. 

De BeezTees Romeo is de beste goedkope kattenbak. Met een prijs van minder dan 3 tientjes haal jij deze bak al bij jou in huis. Zoals de fabrikant zegt: geen zin in poespas, kies dan voor de BeezTees Romeo. Wij sluiten ons hier volledig bij aan. 

Het is een eenvoudige kattenbak zonder filter, maar wel voorzien van een grote opening. Bovendien kun je het kattentoilet ook nog eens eenvoudig optillen. En niet geheel onbelangrijk, het schoonmaken, dat is kinderlijk eenvoudig. 

Dit kattentoilet van BeezTees zou eventueel geschikt zijn voor 2 katten. Echter zijn er hiervoor betere alternatieven. Daar zullen wij hieronder verder op ingaan. 😉

3. Petree zelfreinigende kattenbak – Beste zelfreinigende kattenbak

Petree zelfreinigende kattenbak

Koop nu bij:

bol.com (€359,00)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Een zelfreinigende kattenbak is razend populair. Eerder hebben wij al onderzoek gedaan naar de beste zelfreinigende kattenbak. Dus wellicht is deze plaatsing in de top 10 ten overvloede. Desalniettemin willen wij hem toch graag meenemen. 

De Petree zelfreinigende kattenbak is de beste zelfreinigende kattenbak. Het is een automatisch kattentoilet. Hierdoor zal hij automatisch alle klonten verwijderen. Ter aanvulling heeft hij ook een prullenbak van 4L. Ruim voldoende voor een aantal dagen. 

Bang voor een stinkende kattenbak? Geen zorgen, dat is met deze bak verleden tijd. Hij heeft namelijk een anti-geur functie. 

Bovendien wordt er ook aan alle gadget fans gedacht. Het kattentoilet van Petree kun je namelijk bedienen via een app op jouw telefoon. Gaaf toch?

4. Keddoc Rotan – Beste kattenbak met filter

Keddoc Rotan

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Een kattenbak met filter zorgt ervoor dat jij jezelf beschermd tegen nare geurtjes. Een stinkende bak is namelijk iets wat je als katteneigenaar wilt voorkomen. Het is niet leuk voor jou en je omgeving. Wij hebben voor jou uitgezocht welk kattentoilet met filter je het beste kunt kopen. 

De Keddoc Rotan is de beste kattenbak met filter. Het is een stijlvol kattentoilet en biedt alles wat jij en je kat maar kunnen wensen. Net als de nummer 1 is bij deze bak ook bovenin een opbergvak voor een kattenbakschepje. Op dezelfde plek vind je het koolfilter, wat jou beschermd tegen nare geurtjes. 

Daarnaast beschikt de Keddoc Rotan over een uitschuifbaar looprooster, wat ervoor zorgt dat er geen kattenbakvulling buiten de bak terecht komt. Scheelt weer stofzuigen!

Dit is de beste kattenbak met filter. 

5. MakeSure Kattenbak Met Lade – Beste kattenbak met zeef

MakeSure Kattenbak Met Lade

Koop nu bij:

bol.com (€119,95)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Een kattenbak met zeef is ook razend populair. OK, deze kattentoiletten zijn vaak wat steviger geprijsd dan de basic modellen, maar de voordelen zijn enorm. Tijdens ons onderzoek zijn wij neergestort op een kattentoilet van MakeSure. Wij waren meteen verkocht. Wat een prachtig product. 

De MakeSure kattenbak met lade is de beste kattenbak met zeef. De meeste kattenbakken zijn niet het mooiste stuk in huis, maar met het MakeSure kattentoilet komt daar verandering in. Het biedt naast functionaliteit ook lust voor het oog. Het is een echte design kattenbak. 

Dit gebruiksvriendelijke kattentoilet beschikt over een zeef, uitneembare binnenbak en opbergruimte. Hij voldoet dus aan alle eisen!

6. Omega Paw Zelfreinigende kattenbak – Beste kattenbak tegen stank

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Koop nu bij:

bol.com (€61,99)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

We hebben het in dit artikel al vaak gehad over stank en nare geurtjes. Maar wat is nou de beste kattenbak tegen stank? Dat hebben wij voor jou uitgezocht. Hierbij hebben wij voornamelijk gelet op de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 

De Omega Paw zelfreinigende kattenbak is de beste kattenbak tegen stank. Dit kattentoilet zal jou volledig ontlasten als het gaat om dagelijks drollen en urine klonten scheppen. Hij is namelijk zelfreinigend. Hierdoor zal de kans op stank geminimaliseerd worden. 

Schoonmaken is super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is de bak te kantelen. Vervolgens zullen de uitwerpselen en klonten in een lade terecht komen. That’s all! 

7. Hoopo Dome Plus – Beste kattenbak Maine Coon

Hoopo Dome Plus 

Koop nu bij:

bol.com (€154,95)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Wij krijgen veel vragen van katteneigenaren over de beste kattenbak voor een Maine Coon. Het is een populair ras en wij van KatofPoes hebben er zelf ook eentje. Daarom hoefde wij hier niet lang over na te denken. 

De Hoopo Dome Plus is de beste kattenbak voor een Maine Coon. Het is een groot kattentoilet die eenvoudig schoon te maken is. Bovendien hoort er bij een elegant ras als de Maine Coon ook een prachtig kattentoilet. Daar voldoet de Hoopo Dome Plus voor de volle 100% aan. 

Het kattentoilet van Hoopo heeft de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Jouw kat heeft een eenvoudige toegang, voldoende privacy en ruimte. Daarnaast is de Hoopo Dome Plus een welkome aanvulling in ieder interieur. 

Let op: niet alle Maine Coon of Ragdoll katten passen in dit kattentoilet. Kijk dus goed naar de afmetingen. 

8. PetSafe Simply Clean – Beste kattenbak grote kat

PetSafe Simply Clean

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Als je een grote kat hebt zul je merken dat niet alle kattenbakken toereikend zijn. Gelukkig hebben wij het werk voor jou gedaan. Wij hebben gekeken naar de beste kattenbak voor een grote kat. 

De PetSafe Simply Clean is de beste kattenbak voor een grote kat. Dit zelfreinigende kattentoilet is een innovatieve, automatisch kattentoilet. Dankzij het geluidsarme, langzaam bewegende draaisysteem zal de bak uit zichzelf gaan zeven. Dit gebeurd elke 30 minuten waarbij de ontlastig naar een afgesloten compartiment geloosd wordt. 

Bovendien is de PetSafe Simply Clean ook van een dusdanig formaat dat hij voor de meeste katten geschikt is. Let wel, check voor de zekerheid of dit ook voor jou kat van toepassing is. Wij kunnen namelijk geen garanties bieden, maar dubbelchecken wel. 

9. Imac Easy Cat – Beste kattenbak voor kittens

Imac Easy Cat

Koop nu bij:

bol.com (€26,49)
Prijzen geüpdatet op: juli 19, 2024 - 6:03 am

Eén van de eerste aankopen wanneer je kittens verwacht is het kattentoilet. Kittens zijn natuurlijk een stuk kleiner dan volgroeide katten, maar hebben nog steeds een goed kattentoilet nodig. 

De Imac Easy Cat is de beste kattenbak voor kittens. Dit kattentoilet is super vriendelijk geprijsd, namelijk minder dan 3 tientjes. Het is een ruime kattenbak voorzien van een koolfilter. Hierdoor worden geurtjes direct gefilterd. Bovenop de bak zit een kap waar jij jouw kattenbakschep kan opbergen. Handig toch?

Ben jij op zoek naar een goed kattentoilet voor kittens? Dan is dit de beste keus voor jou!

10. Savic Nestor Jumbo – Beste kattenbak voor 2 katten

Over het algemeen is de vuistregel 1 + 1 met betrekking tot kattenbakken. Echter, wij begrijpen dat je er liever maar eentje hebt. In dat geval hebben wij onderzocht welk kattentoilet het beste werkt. Hij moet voornamelijk groot genoeg zijn, maar gebruiksgemak is ook belangrijk. 

De Savic Nestor Jumbo is de beste kattenbak voor 2 katten. Dit kattentoilet zal jouw 2 katten voorzien van een innovatief toilet. Het deurtje gaat namelijk een stuk gemakkelijker open dan andere kattenbakken. Hierdoor is hij ook makkelijker te reinigen dan anderen. 

Uiteraard bevat de Savic Nestor Jumbo een koolfilter. En niet geheel onbelangrijk is het formaat, die is zeker toereikend voor de meeste gezinnen. Ook wanneer jij grotere katten in huis hebt, zal de Savic Nestor Jumbo een goede keus zijn. 

Dit is het beste kattentoilet voor 2 katten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenbak?

De afmetingen

Alvorens je een kattentoilet gaat kopen, is het formaat van cruciaal belang in jouw zoektocht. Indien jij een te klein model voor een grote kat in huis haalt, vraag je om problemen. Echter, een kleine kat in (te) grote bak is geen enkel probleem. 

Als je een te kleine bak in huis hebt gehaald, zal je kat er uit steken of erger nog, naast de bak plassen. Het laatste kan ook andere oorzaken hebben, zoals een blaasontsteking. Indien dit voorkomt raden wij je aan om jouw plaatselijke dierenarts te raadplegen. Zij kunnen jou het beste helpen bij dergelijke problemen. 

Voor het juiste formaat is geen pasklaar antwoord. Wij adviseren jou op te meten hoe groot en lang je kat is en aan de hand van deze informatie jouw zoektocht te starten. 

Het gebruiksgemak

Je zult misschien denken dat het gebruiksgemak overbodig is, maar jij bent tenslotte degene die hem moet schoonmaken. Het is prettig als het kattentoilet eenvoudig schoon te maken is. Let dus goed op hoe je onderdelen eruit kan halen. 

Bovendien moet het voor jouw kat ook makkelijk zijn de bak te betreden. Vooral bij katten die nog niet zindelijk zijn, kan een moeilijke ingang, zindelijk worden vertragen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine, lage kap, waardoor de kat steeds zijn kop stoot. Ook kan een te hoge instap voor een kat op leeftijd lastig zijn. 

Het ontwerp

Laten we eerlijk zijn, kattenbakken zijn niet de meest mooie stukken in je interieur. Echter, een mooi design staat niet gelijk aan een goede functionaliteit. Probeer een goede balans tussen ontwerp en gebruiksvriendelijkheid te vinden. 

Kijk vooral naar wat praktisch is. Een kattentoilet moet voornamelijk praktisch zijn. Het ontwerp is ons opzicht slechts bijzaak. Alhoewel het mooi meegenomen is, zal het niet jouw beslissing moeten leiden. 

Geven katten de voorkeur aan open of gesloten kattenbakken?

Katten hebben graag duidelijk zicht op hun omgeving. Daarom zal een open kattentoilet altijd een hit zijn. Echter is de norm in Nederland een gesloten kattentoilet. Niet alleen omdat dit er hygiënischer uitziet, maar ook omdat het nare geurtjes kan voorkomen. Bovendien houden gesloten kattenbakken zonder filter geuren vast, wat voor een huisdier net zo onaangenaam is als voor jou. Gelukkig hebben de meeste kattenbakken op de markt een filter dus hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Hoe vaak moet je de kattenbak volledig schoonmaken?

Het beste kun je drollen en urine klonten eenmaal per dag eruit scheppen. Idealiter vul je ook elke dag de kattenbakvulling aan. Het is verstandig om de bak eens per week te wassen. Al met al wordt er geadviseerd om één of twee keer per maand het kattentoilet grondig te reinigen. 

Het is belangrijk om het schoonmaken van het kattentoilet serieus te nemen. Hiermee kun je namelijk voorkomen dat jouw kattentoilet gaat stinken. Dit kan verschillende redenen hebben. Voor meer informatie kun je het beste ons artikel lezen: Mijn kattenbak stinkt! Hoe kan ik het laten stoppen? (7 tips).

Conclusie

Tot slot de conclusie over de beste kattenbak van het jaar!

Wij hopen dat we je hebben kunnen informeren en inspireren over het beste kattentoilet. Laten we alles nog eventjes op een rijtje zetten. 

De beste kattenbak van het jaar is die van Curver. Voor elke katteneigenaar is dit echt een aanwinst. Hij is voordelig, gebruiksvriendelijk en bovenal ook nog eens stijlvol. Er is ook voor ieder wat wils, want hij is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. 

Onze persoonlijke favoriet is de Hoopo Dome Plus. Wij zijn zelf in het bezit van een prachtige Maine Coon en zijn al jaren tevreden over dit kattentoilet. Hij is praktisch en voldoet aan alle eisen van ons en onze kat. Een echte aanrader voor als je een Maine Coon of Ragdoll rond hebt dwarrelen!

Mocht je nog vragen, tips of andere kwesties hebben, neem dan contact met ons op via Instagram DM of het contactformulier