KatofPoes.nl

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste automatische voerbak kat? TOP 6 van 2023! 

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Met twee eigenzinnige katers aan mijn zijde, begrijp ik de bijzondere band tussen mens en kat als geen ander. Mijn avontuur begon met de komst van mijn kat Edward, wat me inspireerde om mijn kennis over kattengedrag en gezondheid te delen op deze website. Naast het schrijven geniet ik ook enorm van de waardevolle momenten samen met mijn twee pluizenbollen.

Inhoudsopgave

Als je een kattenliefhebber bent, dan weet je dat het voeden van jouw huisdier een beetje een gedoe kan zijn. Dat is waar de automatische voerbak voor je kat om de hoek komt kijken! Deze handige apparaten maken het gemakkelijk om jouw kat op tijd te voeren, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of ze wel genoeg eten krijgen.

We zullen kijken naar de beste automatische voerbakken op de markt. Vervolgens zullen we bespreken waar consumenten op moeten letten voordat ze tot aankoop overgaan, en wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van een automatische voerbak. Blijf lezen voor meer informatie!

Wat is de beste automatische voerbak voor je kat?

De PetHero 3 is de beste automatische voerbak voor jouw kat, omdat hij een aantal kenmerken heeft die hem tot een uitstekende keuze voor katteneigenaren maken. Hij heeft een grote capaciteit, dus er kan veel voedsel in. Hij is ook verstelbaar, zodat je het voederschema kunt aanpassen aan de behoeften van jouw kat. En de PetHero 3 is gemaakt van duurzame materialen, zodat hij zelfs de meest actieve katten aankan.

Samenvatting:

 1. PetHero 3 – Beste automatische voerbak kat van het jaar
 2. Pettadore Nutri View Beste automatische voerbak kat camera
 3. DKProducts Automatische voerbak Beste automatische voerbak kat WiFi
 4. Surefeed Microchip Pet Feeder  Beste automatische voerbak kat met chip
 5. Petwant Automatische Voerbak Beste automatische voerbak kat met timer
 6. Trixie tx5 automatische voerdispenser – Beste automatische voerbak kat Trixie

1. PetHero 3 – Beste automatische voerbak kat van het jaar

beste automatische voerbak kat

Op zoek naar de beste automatische voerbak voor je kat? Zoek niet langer verder, want de PetHero 3 is de beste automatische kattenvoerbak voor iedere kat.

De PetHero 3 heeft een aantal functies die het de beste automatische voerbak voor jouw kat maken. Om te beginnen kan de PetHero worden bediend met een app op jouw smartphone. Dit maakt het gemakkelijk om het voedingspatroon van jouw huisdier aan te passen.

De automatische kattenvoerbak van PetHero heeft ook een ingebouwde camera, zodat je altijd kunt weten of jouw huisdier heeft gegeten of niet. Dit is een geweldige functie, vooral als je voor langere tijd van huis bent.

De PetHero heeft ook een instelbare portiegrootte. Dit betekent dat je de voerautomaat kunt aanpassen om de juiste hoeveelheid voer voor jouw huisdier te geven.

Tot slot heeft de PetHero een stijlvol en modern ontwerp dat niet zal misstaan in iedere woonkamer. Wat wil je nog meer?

Deze combinatie van factoren zorgt voor een welverdiende plek op nummer 1 in de top 6!

2. Pettadore Nutri View – Beste automatische voerbak kat camera

beste automatische voerbak kat

Een alternatief op de beste automatische kattenvoerbak van het jaar is die van Pettadore. Het merk Pettadore is een gerenommeerd merk gericht is op de gezondheid en verzorging van huisdieren.

Eén van de populairste producten van Pettadore is hun automatische voerbak, de Pettadore Nutri View. De Nutri View heeft alle kenmerken die je van een automatische voerbak mag verwachten, inclusief een 1080p HD camera om de eetgewoonten van jouw kat in de gaten te houden.

Wat maakt de Pettadore Nutri View zo bijzonder?

Eén van de meest unieke kenmerken van deze kattenvoerautomaat is de mogelijkheid om jouw kat of hond te roepen via een luidspreker. Dit is perfect voor die momenten dat je niet thuis bent en even wilt kijken hoe het met jouw huisdier gaat. Je kunt de microfoon ook gebruiken om naar het eten te luisteren!

Een andere geweldige eigenschap van de Pettadore NutriZicht is de voercapaciteit. Het voerbakje kan tot drie dagen voer bevatten, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw kat honger zal lijden!

De Pettadore Nutri View is ook zeer eenvoudig te installeren en vereist geen gereedschap of schroeven. Dit maakt het perfect voor diegenen die niet technisch aangelegd zijn.

De automatische kattenvoerbak van Pettadore stuurt ook verstoppingsmeldingen. Dit betekent dat je gewaarschuwd wordt als jouw kat geen toegang meer heeft tot het eten.

Kortom, de Pettadore Nutri View is een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een automatische voederautomaat met alle toeters en bellen!

3. DKProducts Automatische voerbak – Beste automatische voerbak kat WiFi

beste voerautomaat kat

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige automatische kattenvoerautomaat met WiFi, dan is de DKProducts Automatische Voerbak een uitstekende keuze! Deze top-beoordelde voerautomaat heeft een aantal kenmerken die hem perfect maken voor jouw huisdier.

Het eerste wat je zal opvallen aan deze voerautomaat is het slanke en moderne design. De afwerking zal er geweldig uitzien in elke huiskamer!

De DKProducts Automatische voerbak is ook zeer eenvoudig in gebruik. Via WiFi kun je de kattenvoerautomaat koppelen aan een app op je smartphone. Het bedienen via de app is kinderlijk eenvoudig. En is je kat op dieet? Dan kun je automatische voerschema’s instellen voor jouw kat.

Deze voerautomaat heeft ook een ingebouwde camera, zodat je op elk moment kunt zien hoeveel voer er nog in de voerbak zit. Dit is een geweldige functie, vooral als u langere tijd van huis weg bent

Tot slot heeft de DKProducts Automatische Voerbak een capaciteit van maar liefst zes liter! Porties kun je instellen op basis van de eetlust van jouw kat. Handig hè?

Dus ben jij op zoek naar een voerautomaat voor je kat die je kunt bedienen via WiFi (app)? Dan is dit de beste keus voor jou!

4. SureFeed Microchip Pet Feeder – Beste automatische voerbak kat met chip

beste automatische voerbak kat

Indien je in het bezit bent van meerdere katten of huisdieren kan het voorkomen dat er eentje op dieet moet. Maar hoe zorg je ervoor dat de kat die niet op dieet zit, zijn eigen voeding krijgt? Daarvoor heb je een voerautomaat nodig die reageert op een chip!

De SureFeed Microchip Pet Feeder is de beste automatische voerbak voor katten met een chip. De voerautomaat is compatibel met alle gangbare microchips, dus je kunt het chipnummer van jouw huisdier eenvoudig toevoegen.

Is jouw kat niet gechipt? Geen zorgen, want er wordt een SureFlap penning meegeleverd die je kunt bevestigen aan de halsband van jouw huisdier.

Hoe werkt de automatische voerbak met chip?

De SureFeed Microchip Pet Feeder gaat alleen open als hij de chip van jouw huisdier herkent! Dit voorkomt dat andere huisdieren het voer van jouw kat opeten.

Uniek is dat deze voerautomaat werkt met zowel nat- als droogvoer. Daarentegen is hij helaas niet vaatwasserbestendig, maar de praktijk leert dat schoonmaken meevalt.

Ben jij op zoek naar de beste automatische voerbak voor je gechipte kat? Dan is de SureFeed Microchip Pet Feeder de beste keus voor jou!

5. Petwant Automatische Voerbak – Beste automatische voerbak kat met timer

beste automatische kattenvoerbak

Een automatische voerbak met timer zorgt ervoor dat je op verschillende momenten van de dag eetmomenten kunt instellen. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jouw kat altijd eten tot zijn beschikking heeft, maar ook dat hij niet te veel in één keer eet.

De Petwant Automatische Voerbak is het perfecte voorbeeld van dit type voederbak. Via het touchscreen kun je de voedertijden voor elke dag van de week instellen. Ook kun je de portiegrootte instellen voor elke maaltijd. Zo krijgt jouw kat altijd de hoeveelheid voedsel dat bij hem past.

De automatische voerautomaat van Petwant heeft ook een spraakrecorder. Dit betekent dat je jouw eigen stem kunt opnemen tijdens het voeden. Dit is ideaal als je tegen jouw kat wilt praten terwijl hij aan het eten is!

Waarom moet je kiezen voor de Petwant automatische voerbak?

De Petwant automatische voerbak is om een aantal redenen een goede keuze:

 • Display is eenvoudig in te stellen
 • Plan de timing van het voeren in combinatie met de hoeveelheid
 • Gezonder voor de kat, omdat je kleinere porties kunt voeren
 • Met één druk op de knop kun jij jouw huisdier handmatig voeren
 • Gemakkelijk schoon te maken door modulair ontwerp
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Gratis verzending

De Petwant automatische voerbak is de beste automatische voerbak voor katten omdat hij gemakkelijk te gebruiken is en een timer heeft. Je kunt de tijden en porties instellen die geschikt zijn voor jouw kat.

6. Trixie tx5 automatische voerdispenser – Beste automatische voerbak kat Trixie

beste automatische voerbak kat

Trixie is een populair onder katteneigenaren. Zij staan voor functionele producten die iedereen met huisdieren zal waarderen!

De Trixie tx5 automatische voerdispenser is de beste automatische kattenvoerbak van Trixie. De voederbak is geschikt voor nat- en droogvoer, zodat jouw kat altijd kan kiezen wat hij wil eten. De voerbak is ook vaatwasmachinebestendig. Scheelt ook weer afwassen!

De Trixie tx5 automatische voederdispenser heeft een intervalfunctie. Dit houdt in dat de automaat pas na een bepaalde tijd voer afgeeft. Dit voorkomt dat jouw kat zich overeet.

Deze voerautomaat is perfect voor katten die regelmatig alleen zijn. Bovendien is hij in tegenstelling tot de andere kattenvoerbakken uit onze top 6, erg voordelig. Wellicht zou je dit model kunnen scharen in de categorie “instapmodel”, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Wat is een automatische kattenvoerbak?

Een automatisch kattenvoerbak is een apparaat dat op gezette tijden kattenvoer geeft. Dit voorkomt dat katten zich overeten en helpt bij het reguleren van hun dieet.

Automatische kattenvoerapparaten zijn meestal uitgerust met verschillende functies, zoals de mogelijkheid om verschillende soorten voer te verstrekken, de grootte van de porties te regelen en intervalvoedingen toe te passen.

Er zijn verschillende soorten automatische kattenvoerbakken op de markt. De meest populaire zijn die met een timer om het voer op gezette tijden te verstrekken, maar er zijn ook modellen met geavanceerde functies zoals de mogelijkheid om iedere (gechipte) kat ander voer te geven.

Waarom zou je automatische voerbak voor je kat willen?

Een automatisch voerbak voor je kat is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jouw kat altijd toegang heeft tot voedsel. Dit is vooral belangrijk als je vaak van huis bent of een drukke levensstijl hebt.

Ook kunnen de modellen met geavanceerde functies jou helpen bij het reguleren van een bepaald dieet van jouw kat.

Waar moet je op letten als je de beste automatische voerbak voor je kat wilt kopen?

Naast een automatische kattenbak of GPS tracker voor je kat, is een automatische voerbak misschien wel een noodzakelijke aankoop als u zeker wilt zijn dat uw kat altijd te eten heeft

Wanneer je op zoek bent naar de beste automatische voerbak voor jouw kat, zijn er een paar factoren die je in overweging moet nemen. Deze hebben wij hieronder voor je uitgelicht.

Prijs

Automatische voerbakken kunnen nogal variëren in prijs. Zo kun je ze halen voor minder dan 5 tientjes zoals de Trixie tx5 automatische voerdispenser, maar ook voor rond de 100 euro zoals de Pettadore Nutri View.

Prijs zegt niet altijd alles. Ons advies is, kijk vooral naar jouw besteedbare budget. De voerautomaten in onze top 6 zijn allemaal toegankelijk qua prijs en functioneel voor iedere katteneigenaar.

Capaciteit

Het is belangrijk om te kijken naar de capaciteit van jouw (toekomstige) automatische kattenvoerbak. Hoeveel dagen voer kan het opslaan? De meeste automatische voederbakken hebben een capaciteit tussen 0,25 en 12 liter.

Sommige automatische kattenvoerautomaten worden geleverd met een verstelbare bak, zodat je altijd de juiste portiegrootte voor jouw kat(ten) kunt instellen.

Capaciteit heeft vaak geen invloed op de prijs van de kattenvoerbak. Dus kies vooral eentje die goed past bij de hoeveelheid brokken die jouw katten krijgen!

Instellen van voedermomenten

Niet geheel onbelangrijk is het instellen van voedermomenten. Sommige voerautomaten kunnen 4 maaltijden in 24 uur geven, maar er zijn ook voerautomaten die er 6 of meer kunnen afgeven. Dit hangt af van de grootte van uw kat en hoeveel calorieën hij of zij per dag nodig heeft

De automatische voederautomaten in onze top zes hebben allemaal een timer die kan worden ingesteld om het voer op verschillende tijden te verstrekken. Zo weet je altijd wanneer jouw kat zijn volgende maaltijd krijgt.

Dieet

Als jouw kat een specifiek dieet heeft dat een ander huisdier niet mag krijgen, is het slim om een automatische voerbak te kopen die hierop in kan spelen. Kijk bijvoorbeeld naar de SureFeed Microchip Petfeeder, met deze voerautomaat kan je tot 30 verschillende chips koppelen. Hierdoor krijgt elke kat het juiste voer.

Camera

De technologie van tegenwoordig wordt steeds meer futuristisch. Echter zijn voerbakken met een camera niet geheel nieuw. Ze bestaan al een tijdje, maar worden wel steeds populairder. Je kunt hiermee gemakkelijk jouw kat in de gaten houden.

Sommige automatische voerbakken met camera zijn ook uitgerust met spraak. Hierdoor kun jij jouw kat zien en tegelijkertijd tegen hem praten!

Het is niet essentieel om een camera te hebben, maar het is zeker een leuke functie.

Bediening via WiFi of app

Ter aanvulling op de camera kun je sommige automatische kattenvoerbakken ook bedienen via WiFi en/of een app op je smartphone.

Deze functie is ideaal als jij op afstand jouw automatische voerbak wilt instellen. Zo kun je, waar je ook bent, de voedermomenten of hoeveelheid voer aanpassen naar wens.

Dit is zeker een aanrader als jij vaak van huis bent.

Design

Het ontwerp van de automatische voederbak is voor sommige mensen ook belangrijk. Wil je een modern design ontwerp of een die eruitziet als een voedselcontainer voor huisdieren?

Gelukkig zijn er tegenwoordig stijlvolle modellen op de markt. Een aantal jaren geleden was dat wel anders, want toen waren de automatische voerbakken voor katten vrijwel groot en lomp. Ook is de beschikbaarheid van verschillende kleuren ook een trend.

Design zou echter niet een top prioriteit moeten zijn. Ons advies: kijk eerst naar functionaliteit en dan naar het design!

Gebruiksgemak

En ten slotte, heeft de automatische voederautomaat een gebruiksvriendelijke interface? Al onze top zes modellen zijn zeer gebruiksvriendelijk en kunnen zonder problemen worden bediend.

Niet elk model is vaatwasserbestendig, maar dat is niet erg. Wij hebben in de praktijk gekeken naar het schoonmaken van elke voerautomaat en dat was bij elk product zo gefixt.

Conclusie

Kortom, er zijn tegenwoordig heel wat automatische voerautomaten op de markt. Met zo veel modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om er een te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Maar maak je geen zorgen!

We hebben wat onderzoek gedaan en een top 6 lijst van de beste automatische kattenvoerbakken voor je gevonden. Al deze producten hebben geweldige functies, zoals een camera of WiFi-bediening, die het leven gemakkelijker maken als je niet thuis bent. Een ander belangrijk punt is het design: wil je een elegant modern model of iets traditioneels? Welke keuze je ook maakt, onthoud dat gebruiksgemak altijd op de eerste plaats moet komen!

Heb jij vragen, tips of onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op! Gebruik hiervoor Instagram DM of de contactpagina. Wij streven er naar jouw bericht binnen 2 werkdagen te beantwoorden.