KatofPoes.nl

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat vinden katten leuk? Zo maak je een kat gelukkig! (Top 20)

Picture of Bjarne Ras
Bjarne Ras

Met twee eigenzinnige katers aan mijn zijde, begrijp ik de bijzondere band tussen mens en kat als geen ander. Mijn avontuur begon met de komst van mijn kat Edward, wat me inspireerde om mijn kennis over kattengedrag en gezondheid te delen op deze website. Naast het schrijven geniet ik ook enorm van de waardevolle momenten samen met mijn twee pluizenbollen.

Inhoudsopgave

Waar houden katten van? Of wat vinden katten leuk? Als je een ervaren cat mom of cat dad bent, ben je waarschijnlijk al begonnen met het opsommen van alle favoriete dingen van je kat!

Maar als je voor jouw eerste kat of kitten zorgt, heb je waarschijnlijk heel veel vragen.

Wat eten katten bijvoorbeeld graag? Waar spelen katten graag mee? Wat hebben katten nodig om gelukkig te zijn? Zijn er dingen waar katten dol op zijn, ongeacht leeftijd of ras?

Geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

In dit artikel leer je over enkele van de meest populaire dingen waar katten van houden en dingen die katten leuk vinden en nodig hebben. Concreet vind je in dit artikel 20 manieren om jouw kat of poes gelukkig en tevreden te maken!

Waar houden katten van?

Katten houden van veel dingen! De meeste van hen hebben betrekking op hun routine en het vermogen om hun omgeving te observeren en te beheersen. Ze houden ook van krabben, jagen en klimmen. Laten we eens kijken naar de top 20 dingen waar katten van houden.

1. Geef je kat een kaart naar huis met een adreskoker.

Katten lijken vaak zo onafhankelijk, alsof ze ons niet eens nodig hebben!

Maar zelfs binnen- en buitenkatten kunnen verdwalen, en als ze dat doen, vertellen de huidige statistieken ons dat de kans om een ​​huiskat te vinden een stuk kleiner is dan wanneer jouw hond vermist wordt.

Een reden is dat eigenaren doorgaans minder waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat de kat van het gezin een adreskoker draagt.

Zorg ervoor dat je een halsband met naam of adreskoker vindt. Kijk bijvoorbeeld naar de ACE Pets Reflecterende kattenhalsband met veiligheidssluiting. Deze kattenhalsband met naam is verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren. Er zit dus gegarandeerd eentje tussen voor jouw lieve viervoeter!

Deze hulpmiddelen kunnen het verschil maken tussen leven of dood voor een verloren huiskat!

2. Zorg voor een goede krabpaal voor de kat.

De nagels van jouw kat zullen zijn of haar hele leven blijven groeien.

Jouw kat heeft natuurlijk geen nagelknipper bij de hand, dus wat hij doet is met zijn nagels krabben om ze te vijlen. Dit is een oud instinctief gedrag dat hem veel voordelen biedt naast het knippen van zijn nagels.

De beste bescherming die je jouw bank, stoelpoten en andere waardevolle huishoudelijke waardevolle spullen kunt geven, is jouw kat voorzien van zijn eigen persoonlijke krabpaal.

Deze luxe krabpaal van Acaza is een goede keuze.

3. Zorg voor een schone kattenbak.

Het is niet alleen iets wat katten leuk en fijn vinden, maar ook essentieel voor de gezondheid van jouw huisdier. Wij hebben het over de kattenbak. Niet het favoriete onderwerp van een kattenbezitter, maar wel relevant voor jouw huisdier!

Wanneer jouw kat de behoefte heeft om naar de wc te gaan, wil hij of zij dat niet in het openbaar doen of in de plas of poep van haar eigen of een andere kat staan!

Net als jij wil je kat privacy, rust en een schone plek om te poepen en te plassen. 

Dit kan betekenen dat je de kattenbak dagelijks of om de dag moet schoonmaken. 

Misschien wil je zelfs twee kattenbakken in huis, vooral als je meerdere katten hebt.

Het verstrekken van een schone kattenbak kan ook een grote bijdrage leveren aan het verminderen of elimineren van markeren of sproeien in huis. 

Deze goede kattenbak van Curver is één van onze favorieten!

4. Zet een hoge plek neer waar jouw kat zich kan verstoppen en observeren.

Moderne katten komen uit een lange (zeer lange) lijn van gedomesticeerde katachtigen die teruggaat tot 12.000 jaar. Onderzoekers hebben ontdekt dat alle huiskatten tegenwoordig een gemeenschappelijke voorouder hebben. 

Wat betekent dit voor jou en je moderne huiskat? Het betekent dat hij hunkert naar een hoge schuilplaats!

Sommige behendige katten zullen natuurlijk hun eigen weg vinden naar de bovenkant van een koelkast of boekenkast, maar voor de minder wendbare katten is een hoge krabpaal een beter idee. Kijk bijvoorbeeld naar de Tectake krabpaal van 201 cm hoog. 

5. Vind veilige manieren om jouw kat te laten genieten van frisse lucht en zonneschijn.

We realiseren ons dat het onderwerp binnen versus buiten een onderwerp is dat kattenliefhebbers waarschijnlijk nooit volledig zullen zien.

Wat je ook besluit voor jouw kat, je kunt jouw kat een veilige manier bieden om wat frisse lucht en zonneschijn te krijgen!

Een goede optie is om een ​​gesloten kattenhuis zoals deze van A.K.A in huis te halen. Dankzij dit kattenhuis kan jouw kat naar buiten en toch beschermd blijven. En het belangrijkste.. dit is echt iets wat katten leuk vinden!

6. Moedig jouw kat aan om voldoende te bewegen!

Helaas, terwijl onze eigen taillelijnen blijven groeien en uitbreiden, delen onze huisdieren nu onze problemen met betrekking tot gewicht.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat naar schatting 55 procent van de huidige huiskatten te zwaar is!

De drie belangrijkste aangehaalde problemen zijn onder meer calorierijke diëten, een meer zittende levensstijl en te overvloedige lekkernijen.

Door jouw kat veel beweging en speeltijd te bieden, samen met een door de dierenarts goedgekeurde dagelijkse calorie-inname, kan dit het verschil maken tussen een gezonde, langlevende kat en een kat met een kortere levensduur en veel pijnlijke (en dure) medicatieproblemen.

Het eenvoudigste kattenspeelgoed kan een dikke kat weer lenig en actief maken. Onze favoriet is toch echt wel de laserpen voor katten.  

7. Zet indoor “jachten” op voor jouw kat.

Het is waar dat jouw kat een jager is, geboren en getogen. 

Zelfs als je specifieke kat bij uitstek geschikt lijkt voor het leven op de bank, liegt het DNA niet.

Buiten jaagt jouw kat waarschijnlijk uit instinct of plezier, zelfs als hij niet echt honger heeft.

Je kunt ook binnenshuis een jacht voor jouw kat opzetten. Denk aan een bewegende vis of een slimme manier om diverse eigenschappen van jouw kat te trainen. Gegarandeerd iets wat katten leuk vinden!

8. Castreer of steriliseer jouw kat.

Tjonge, wat is dit een moeilijk onderwerp nu het veld van dierenrechten blijft evolueren!

Maar de waarheid is dat, tenzij je van plan bent om met jouw kat te fokken, veel problemen met huiskatten kunnen worden verminderd of geëlimineerd door sterilisatie of castratie.

Duizenden ongewenste kittens worden elk jaar afgestaan ​​aan dierenasielen omdat ze geen thuis konden vinden.

Sterilisatie of castratie kan je ook helpen jouw binnenkat gemakkelijker binnen te houden door het instinct om een ​​partner te zoeken te verminderen.

En een gecastreerde of gesteriliseerde kat zal veel minder snel territorium “markeren” op jouw pvc vloer, tegels of vloerbedekking.

9. Moedig veilig klimmen aan.

Veel ouders van menselijke kinderen hebben klimtoestellen en boomforten opgezet zodat hun kinderen kunnen klimmen en ontdekken. En mensen zijn van nature niet eens klimmers!

Je kat IS van nature een klimmer – dit is slechts een van die instinctieve dingen die katten doen.

Dus als je kat op verboden voorwerpen klimt, kan het opzetten van kattenspecifieke klimrekken zoals deze* de klimactiviteiten van je kat vrij effectief verplaatsen.

10. Koop een kattenmand voor aan het raam.

Een echt leuke toevoeging binnenshuis waar jouw kat elke dag van kan genieten, is een kattenmand voor aan het raam. Hierdoor kan jouw viervoeter uren kijken naar vogels of andere dieren.

Dit is precies wat katten sowieso doen. Ze zijn genetisch geprogrammeerd om kleine, snel bewegende objecten te bekijken, dus elke kans om dit te doen zal waarschijnlijk worden gewaardeerd!

Wanneer je een kattenmand voor aan het raam in huis haalt, kan jouw kat urenlang veilig vogels, eekhoorns en andere dieren in de buitenlucht bekijken.

11. Vergeet je dagelijkse tijd niet!

Katten uiten hun liefde en genegenheid misschien niet op dezelfde manier als honden, maar dit betekent niet dat ze niet om je geven, niet aan je gehecht zijn en niet eenzaam worden als je er niet bent.

Plan om dagelijks met je kat te spelen om je band te versterken, meer over elkaar te leren en gewoon van elkaars gezelschap te genieten!

Spelen met jouw kat zal niet alleen jouw stressniveau verlagen, maar jouw kat ook gelukkig en gezond houden!

12. Let goed op tekenen van jouw kat.

Jouw kat communiceert op dezelfde basismanier als jij – met behulp van verbale en non-verbale signalen (lichaamstaal).

Door te letten op tekenen van jouw kat, inclusief reacties op geluiden waar katten van houden, kom je meer te weten over wat jouw kat wel en niet leuk vindt. Hierdoor kun jij ook het vorige punt nog beter uitvoeren!

13. Investeer in kattentraining.

Soms is het leven met een kat als huisdier gewoon geweldig.

Andere tijden, zoals om 4 uur ’s ochtends wanneer je kat zich verveelt of honger heeft en besluit je wakker te maken, zijn niet zo geweldig.

Gelukkig zeggen dierenartsen en dierentrainers dat dit aangeleerd gedrag is dat veranderd kan worden.

Door te weigeren te reageren op een wake-up call om 4 uur ’s ochtends of ander gedrag waar je niet de voorkeur aan geeft, kun je het gedrag van je kat op een positieve manier vormgeven.

14. Voer jouw kat volgens een schema.

Dit is niet alleen een effectief aspect van het trainen van uw kat om u niet om 4 uur ’s ochtends wakker te maken, maar het geeft uw kat ook een geruststellende structuur.

Hoewel sommige kattenbezitters ervoor kunnen kiezen om volgens een schema te eten en droge brokken aan te bieden als gratis voer, is dit een beslissing die u het beste kunt nemen met de hulp van uw dierenarts om het gewicht van uw kat evenredig en gezond te houden.

15. Ga regelmatig naar de dierenarts voor een check-up.

Katten hebben, net als alle dieren, de neiging om tekenen en symptomen te verbergen dat ze zich niet goed voelen.

wat vinden katten leuk

Dit is een oude evolutionaire gewoonte om te voorkomen dat ze zwak of kwetsbaar lijken in de ogen van een roofdier.

Jouw dierenarts kan jouw kat controleren en ervoor zorgen dat ze gezond en gelukkig is en op de hoogte is van alle vaccinaties.

16. Borstel en trim jouw kat van top tot staart.

Als jouw kat een korte vacht heeft, zijn verzorgingstaken mogelijk minder dan wanneer je een langharige kat in bezit hebt.

Maar in beide gevallen moet je jouw kat al vroeg in het leven samen laten wennen aan het borstelen en verzorgen.

Dit geeft je ook regelmatig de gelegenheid om jouw kat overal te controleren. Bijvoorbeeld de huid, ogen, oren, tanden, poten, staart en lichaam onderzoeken op tekenen van problemen.

17. Laat jouw kat je leren hoe je haar moet aaien en hoe je met haar om moet gaan.

Katten kunnen, net als mensen, zeer specifieke voorkeuren hebben voor hoe ze vastgehouden, behandeld, geaaid en mee gespeeld willen worden.

Je kunt ontdekken wat katten leuk vinden door jouw kat te aaien en te kijken hoe ze reageert, en dat als jouw gids te gebruiken voor de toekomst.

18. Leer anderen hoe ze uw kat moeten benaderen en ermee omgaan.

Terwijl je van je kat houdt tot de maan en daarbuiten, zal niet iedereen die je kat ontmoet een ‘kattenmens’ zijn.

Sommigen hebben misschien veel begeleiding nodig bij het aaien of spelen met je kat.

Dit kan met name gelden voor kinderen, jouw eigen of bezoekende kinderen.

Je kunt veel doen om ervoor te zorgen dat de interactie tussen jouw kat en anderen (inclusief andere huisdieren of bezoekende huisdieren) overal positief is.

19. Gebruik positieve methoden om jouw kat te trainen en te begeleiden.

Schreeuwen, met de vingers knippen, klappen, water sproeien, dit is allemaal het tegenovergestelde van wat katten leuk vinden om met jou om te gaan.

Positieve bekrachtiging is zonder meer de beste manier om jouw kat te trainen en te begeleiden, die interacties die boos of agressief aanvoelen niet zal begrijpen en als gevolg daarvan het contact met jou kan gaan beperken.

Hier is de beste vuistregel om altijd met jouw kat om te gaan zoals je wilt dat jouw kat met jou omgaat!

20. Houd van je kat.

Geen enkele katteneigenaar is perfect in het verzorgen van zijn kat en dat mag je ook niet van jezelf verwachten.

Als er fouten worden gemaakt, is dit een kans om te leren en het in de toekomst beter te doen.

Het belangrijkste is niet de perfecte cat mom of cat dad te zijn, maar gewoon elke dag van je kat te houden.

Het beste van alles is dat je dit zo goed kunt doen zonder enige ervaring!

Wat vinden katten leuk?

We hopen dat je de antwoorden hebt gevonden op je vragen over wat katten leuk vinden als je deze top 20 lijst hebt gelezen!

Uitzoeken waar katten van houden, zal je band met je kat versterken en je ook helpen meer over elkaar te leren op zeer bevredigende manieren!